Julen 2022

Kategori: Livet

Eftersom det var inga-kids jul i år och varken jag eller mamma var så sugna på att fixa så mycket så bestämde vi oss för att för första gången fira jul på hotell. Efter lite research och någon nit så hittade vi Skansen i Båstad som hade ett mycket trevligt julpaket. Så på lillejulafton rullade vi norrut och checkade in. Vi fick fint rum med utsikt över badhuset och när vi installerat oss så invigde vi spaet och badade ute. Mycket mysigt även om det gällde att hålla sig under ytan om vi säger så...
Efter några timmars badande så svirade vi om till kvällens middag som bestod av mycket god mat och vi satt länge och bara njöt av maten och av pianospelandet i bakgrunden. Lite märkligt kändes det att sitta där och vara omgiven av helt okända människor, både på grund av corona och för att jag aldrig tidigare firat jul på det sättet. Men det var mycket angenämt, efter middagen drack vi bubbel framför brasan och skålade för julen. 
 På själva julafton inledde vi med en god frukost som dock innehåll en överraskning när brandlarmet helt plötsligt gick och alla fick gå ut i kylan. Vi hade nästan ätit upp och fick även med oss en bulle ut men vissa andra mer morgonpigga gäster hade ju redan gått till spaet och fick stå där i bikini hehe. Det var såklart bara ett automatlarm och snart fick vi gå in igen och vi kunde slutföra frukosten innan vi spaade några timmar och njöt av afternoon tea i bara morgonrocken. När vi var mätta så begav vi oss mot rummet för piffning och sedan var det dags för julmiddag. Även denna akompanjerad av pianomusik och mycket fint pynt överallt. 
Dagen efter sov vi länge, åt frukost och checkade sen ut och rullade hemåt mycket nöjda efter vår första jul på hotell. På annandagen fick vi lite social samvaro när släktem bjöd på julmiddag. Mycket trevligt och glatt som alltid. Kul när man kan få nya relationer, eller kanske rättare sagt ta upp och fördjupa. Hoppas det varar!